Bemutatkozás

Bevezetés:

Kitalálni oktatási segédanyagot, pedagógiai próbatétel. Olyanná megalkotni, hogy fejlessze a gyerekek olvasási képességét, nem könnyű. Eljuttatni a tanulókhoz, tanítókhoz, szülőkhöz, szintén nem egyszerű. Remélem nekem sikerült!!!

Tanulmányom:

Szabó Gabriella Judit vagyok, tanítónő. 1991-ben Debrecenben, a tanítóképző főiskolán kaptam oklevelet. Több helyen tanítottam, mire megállapodtam egy szabolcs-szatmár-bereg megyei kicsinyke faluban, 1995-ben. Eleinte első-második osztályban, kisfelmenőben tanítottam, később nagyfelmenőben 1-4 évfolyamig.

Út a szókártyáim felé:

 A 2013. szeptemberében induló első osztályom MINTA osztály, példaértékű szülőkkel, nagyszülőkkel. A gyerekek jó magaviseletűek, lelkiismeretesek, szorgalmasok voltak. Szerették a tanítási stílusomat, maximalizmusomat. Tanév elején annyira haladtak az olvasással, hogy kívülről mondták az olvasókönyvük szavait, mondatait. Tudni akartam, hogy valóban jól olvasnak-e, vagy csupán fejből mondják a szósorokat, mondatokat. A tanult betűkből 2,3,4,5 stb. betűs szavakat alkottam. Kb. 400 szókártyát készítettem. Amikor a szókártyákat kiosztottam és a tanulók hibátlanul elolvasták, biztos lehettem a betűismeretükben, szótagolási képességükben. 

Szókártyáimtól a munkafüzetemig:

2017. július 1-től másik intézményben kezdtem dolgozni. Szeptemberben első osztályt kaptam. Hamar megkedveltek a szülők, gyerekek egyaránt. Arra gondoltam, hogy az olvasástanításhoz előveszem a szókártyáimat. Kiosztottam azokat, de annyira megtetszettek a gyerekeknek, hogy megtartották maguknak, egyre kevesebb került vissza hozzám. A következő óráktól kezdve egyre csak fogytak a szókártyáim. Törtem a fejem hogyan lehetne az eddigi munkámat szókártyák alkalmazása nélkül felhasználni az olvasás tanításához. Arra az elhatározásra jutottam, hogy két kötetes olvasás gyakorló munkafüzetet készítek. 

Melynek címe: Szabó Gabriella Judit: Betűk, szavak, szótagok, mondatok

Az Országos  Széchenyi Könyvtárból ISBN-számot igényeltem 2017. október 4-én. A munkafüzetekben feltüntettem az ISBN-számokat, aztán kinyomtattam és Budapestre vittem a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában nyilvántartásba vették az első kötetet 2017. október 12-én, a második kötetet 2017. október 25-én.

Nyomdai munkálatok és iskolák:

A nyomdai munkálatok után a lakóhelyem közelében lévő iskolákba, könyvesboltokba jutottam el. A kollégák, szülők, tanulók örömmel használták a tankönyvük mellett az olvasás gyakorló munkafüzeteimet. Sok dicséretet, pozitív visszajelzést kaptam. KÖSZÖNÖM!!!

Minősítésem:

A pedagógus munkám elismeréseképpen a portfólió készítés, a bemutató tanítás mellett az olvasás gyakorló munkafüzeteim megjelenése is hozzájárult ahhoz, hogy 2019. novemberében PED II. fokozatba léphettem. KÖSZÖNÖM!!!


Honlapomat a Netfort fejlesztette.